Óvodánkról

A Pitypang Sport Óvoda a város legkorszerűbb, eredetileg is óvodának készült épülete 1977-ben kezdte meg működését, melynek fenntartója a Budakeszi Város Önkormányzata. 2011-ben az épület pályázat útján bővítve lett, így az ovinak vannak modern, felújított részei is.

„ A mozgás sok mindenre orvosság,
de nincs olyan gyógyszer, amely a mozgást helyettesítené!”
Az óvoda a Zichy lakótelep, és a Barackos lakópark zöldövezetében helyezkedik el a Zichy P. utca 31. szám alatt.
Az óvoda 225 férőhellyel, 9 csoporttal biztosítja a Budakeszin élő 3-6 éves gyermekek ellátását.

Az épület kétszintes, - nagy alapterületű csoportszobákkal, levegőztető terasszal, logopédiai szobával, jól felszerelt tornateremmel, csoportonkénti öltözőkkel-gyermekmosdókkal rendelkezik. Az épülethez hatalmas kert tartozik, melyben minden csoport részére biztosítani tudjuk a külön udvarrészekre tagolt játszóterületeket.

Intézményünk személyi feltétele biztosított, csoportonként két óvodapedagógus és egy dajka látja el a gyermekeket. A pedagógusok munkáját gyógypedagógus és pedagógiai asszisztensek segítik.
Óvodánkban azonos életkorú gyermekcsoportok kialakítására törekszünk (kis, középső, nagy, ismétlő nagycsoport), mert a „Mozgás – Sport – Egészség” Pedagógiai Programunk alapján így látjuk biztosítottnak a gyermekek optimális fejlődését. A csoportok létszáma 25-28 fő.

A gyermekek képességeit és személyiségét egyéni ütemének megfelelően, kötetlen és irányított tevékenységeken - foglalkozásokon, játékba ágyazva valósítjuk meg.
A mese-vers, zenei, vizuális, környezetismereti, matematikai foglalkozásokon a lehetőségek széles tárházát biztosítjuk ahhoz, hogy az önálló tapasztalatszerzésre, cselekvésre, gondolkodásra, alkotási vágyra, - „felfedező tanulásra” ösztönözzük a gyermekeket.
Ünnepeinket a családi értékekre, és a hagyományok ápolására építjük. A karácsonyt, a Föld napját, és az anyák napját nyílt nap keretében, a szülők részvételével szervezzük meg. Ezen kívül szüreti mulatságot, mikulás délelőttöt, farsangi bált, huszárjátékokat, húsvéti locsolkodást, gyermeknapot, egész napos óvodás kirándulást szervezünk a gyermekeknek. A szülőknek évente kétszer jótékonysági retró bulit rendezünk.

Óvodánkban különleges délutáni-fakultatív szolgáltatásokat (költségtérítéses) kínálunk középső csoporttól. A gyermekek választhatnak a görkorcsolya, judo, kosárlabda, szenzomotoros torna, játékos gyermektorna, gyerek zumba, foci, úszás - edzések közül, de járhatnak néptánc, kézműves és játékos angol foglalkozásra is.
 
Varga Valentina – óvodavezető

Információk

Cím: 2092 Budakeszi, Zichy Péter utca 31.
Telefon: 06-23 451-505
Fax: 06-23 451-505
Vezető: Varga Valentina
Honlap:  pitypangsportovoda.hu
e-mail cím:  pitypangsportovoda@gmail.com

Irakozz fel hírlevelünkre

Értesülshetsz a legfrissebb eseményekről