Hírek

A Víz világnapja március 22.

„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy. „
/Antoine, de Saint-Exupéry/
A Földünkhöz kapcsolódó minden nevezetes napról megemlékezünk, így került sor a víz témakörének, a Víz világnapjának megünneplésére március 22-én és a vízzel, víz takarékossággal kapcsolatos projekt szemléletű hetet szerveztünk.
A víz játékos megismerése ebben az életkorban nem is történhet másképp csak sok-sok játékos tevékenységgel, hisszük, hogy már ilyen kicsi korban meg kell tanítani a gyermekeknek a víz fontosságát, értékét, óvását.
A téma keretén belül foglalkozunk a vízi közlekedéssel, vízben és vízparton élő állatokkal, növényekkel, folyó és állóvizekkel, takarékos vízfelhasználással, vízszennyezéssel, vízzel kapcsolatos kísérleteket végeztünk. A nagyobbak a víz körforgását is megismerhették.
Ezekhez komplex módon terveztünk színes tevékenységeket, verseket, meséket, énekeket, dalokat, kézműves és mozgásos játékokat.
A csoportokban, folyosókon egy varázslatos, vizes, tengeri környezetet alakítottunk ki melyet a gyermekek és az óvodapedagógusok készítettek.
A hetet a Bóbita kórus tavaszi és víz témájú fellépése zárja pénteken.
 

Facebook

Partnerek

Információk

Cím: 2092 Budakeszi, Zichy Péter utca 31.
Telefon: 06-23 451-505
Fax: 06-23 451-505
Vezető: Varga Valentina
Honlap:  pitypangsportovoda.hu
e-mail cím:  pitypangsportovoda@gmail.com

Irakozz fel hírlevelünkre

Értesülshetsz a legfrissebb eseményekről