Hírek

Tájékoztató a tankötelezettséggel kapcsolatban

Kedves Szülők!

Kérem, olvassák el figyelmesen az Oktatási Hivatal tájékoztatóját az iskolakezdés halasztásával, illetve a hat éves kor előtti iskolakezdéssel kapcsolatban.

Intézményünkben elvégeztük az gyógypedagógiai szűrést minden 5 évnél idősebb gyermek esetében. Az óvodapedagógusoktól és a gyógypedagógusoktól fogadó óra keretén belül tájékozódhattak az óvoda álláspontjáról gyermekük iskolakezdésével kapcsolatban.
Amennyiben még nem tájékozódtak, kérem, tegyék meg minél előbb. Tanköteles korú az az óvodás gyermek, aki 2022. augusztus 31-ig betölti a hatodik életévét.

Az iskolakezdés halasztása, az óvodában maradás, a szülő kérelme alapján történik az Oktatási Hivatal felületén, vagy az Oktatási Hivatal felé megküldött postai levél formájában. A kérelem benyújtására 2021. december végétől 2002. január 18-ig van lehetőség. A kérelem mellékletei azok a szakvélemények - pedagógiai vélemény, gyógypedagógiai vélemény, szakorvosi igazolás..., melyek azt támasztják alá, hogy a gyermeknek szüksége van még egy év óvodai ellátásra. Szülői kérésre az óvodapedagógus és a gyógypedagógus kollégák elkészítik a véleményüket, melyet csatolhatnak az Oktatási Hivatal felé küldött kérelemhez. Kérem, időben jelezzék, lehetőség szerint, november hónapban, ha szükségük lesz a pedagógiai vélemények kiállítására. Azok a gyermekek, akiknek szüleik nem kérelmezik az óvodában maradást, kötelezően megkezdik az iskolát 2022. szeptember 1-én. Az iskolai beiratkozás várhatóan 2022 áprilisában lesz. Az iskolai beiratkozáshoz az óvoda már nem állít ki szakvéleményt.

Tankötelezettség tájékoztató dokumentum letöltése

Együttműködésüket köszönöm!

Budakeszi, 2021.11.11.

Tisztelettel:

Varga Katalin
intézményvezető

 

Facebook

Partnerek

Információk

Cím: 2092 Budakeszi, Zichy Péter utca 31.
Telefon: 06-23 451-505
Fax: 06-23 451-505
Vezető: Varga Katalin
Honlap:  pitypangsportovoda.hu
e-mail cím:  pitypangsportovoda@gmail.com

Irakozz fel hírlevelünkre

Értesülshetsz a legfrissebb eseményekről