Hírek

A koronavírus második hulláma elé

 A jelenlegi próbatételekkel teli helyzet gyakran újratervezést és rugalmasságot igénylő időszaknak bizonyul. A helyzet folyamatosan változik, így lehetséges, hogy ez felülírja a megszokott működést.

A járvány első hulláma alatt már tapasztalatokat szereztünk ebben is. Továbbra is érvényes, hogy fontos informáltnak maradni, de nem érdemes túlzásba vinni a hírfogyasztást. Fókuszáljunk arra, ami fölött kontrollt gyakorolhatunk, a kézmosás, a maszk használata,a testmozgás, a táplálkozásunk, betegség esetén az otthonmaradás, távolságtartás, kapcsolattartás szeretteinkkel (gyakran az online térben) stb.

Legyünk magunkkal és egymással is türelmesebbek (az érzelmi alkalmazkodás az új, bizonytalan helyzethez energiát igényel). Érdemes megkeresni, hogy hogyan, miben segíthetünk másoknak (ez mindig felemel).

A gyerekek sokféle helyzethez tudnak jól alkalmazkodni, nem veszítik el biztonságérzetüket. Ehhez a szülők, a vele kapcsolatban álló felnőttek kiegyensúlyozott viselkedésére van szüksége. A vírussal kapcsolatos hírektől, felnőttek közötti beszélgetésektől meg tudjuk óvni őket. Elkerülhető a szorongás fokozása azzal is, ha csak annyit és úgy mondunk, amit életkorához illeszkedő magyarázat.

 

Telefonon (30-4748470) és emailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) tudunk kapcsolatba lépni egymással hétfőnként a délutáni, csütörtökön pedig a délelőtti órákban.

Facebook

Partnerek

Információk

Cím: 2092 Budakeszi, Zichy Péter utca 31.
Telefon: 06-23 451-505
Fax: 06-23 451-505
Vezető: Varga Katalin
Honlap:  pitypangsportovoda.hu
e-mail cím:  pitypangsportovoda@gmail.com

Irakozz fel hírlevelünkre

Értesülshetsz a legfrissebb eseményekről